Luni - Vineri - 9:00 - 19:00Sambata - 10:00 - 12:00
Victoria Medical Center BucurestiBd. Regina Elisabeta nr 57, et. 2

Acneea / Excesul de sebum / Pori dilatati

Acneea vulgara este o afectiune frecvent intalnita (aprox 85% din tineri), mai severa la barbati decat la femei, ce consta in inflamatia cronica a unitatii pilo-sebacee si se manifesta prin leziuni de tip papulo-pustule sau comedoane.

Cauzele acneei pot fi multiple, dintre cele mai importante amintim tulburarea de keratinizare, hipersecretia de sebum , prezenta bacteriilor (Propionibacterium Acnes),  tulburarile hormonale ( hipersecretia de hormoni androgeni, sdr ovarelor polichistice, tulburari ale ciclului menstrual). Alimentatia, desi nu este considerata o cauza, ea poate intretine aparitia leziunilor prin stimularea in exces a secretiei de sebum.  

Optiunile terapeutice pot fi:

  • locale (creme/mixturi/ geluri/peeling chimic/microneedling/PRP/laser)

sau

  • sistemice ( antibiotice/derivati de vitamina A)

Deoarece acneea este o afectiune atat de complexa, cu implicatii inclusiv de natura psihologica, avand un impact puternic asupra psihicului pacientului, tratamentul ei este de lunga durata si trebuie intotdeuna sa fie personalizat. 

Tratamentul necorespunzator al leziunilor poate duce la aparitia cicatricilor.

Numai in cadrul unei consultatii amanuntite la medicul specialist dermatolog puteti stabili planul terapeutic potrivit pentru dumneavoastra.